Desprès de la calma pot venir la tempesta.

Aquest mes de agost tenim la calma, el setembre potser vindrà la tempesta. A Catalunya voldran destituir a Carme Forcadell, serà el moment de DESOBEIR i continuar ella com a presidenta del parlament i no acceptar les imposicions de Tribunal Constitucional i el poble Català mobilitzat el 11 de setembre i tot el temps que faci falta. No per protestar si-no per afirmar.
A Sant Jaume de Llierca un poble petit de la comarca de la Garrotxa tenim que ajuntar la mobilització per la Republicà Catalana, amb la mobilització per evitar la imposició de la planta de triatge de escombraries.
En el escrit que varem entregar al parlament de 1360 firmes repartides en 80 fulles (17 firmes de pro-mix per fulla), cada fulla anava encapçalada per un escrit que deia:
NO A LA PLANTA DE TRIATGE DE SANT JAUME !!!
Ni a Sant Jaume de Llierca, ni enlloc de la Garrotxa!!!
Davant la insistència de fer una planta de triatge a Sant Jaume, en terreny agrícola i permeable en un meandre del riu Fluvià, amb el conseqüent contaminació dels aqüífers i l’impacte ecològic (es tracta d’un àmbit d’interès connector ecològic on es desaconsella l’ús industrial), volem expressar el nostre rebuig als interessos econòmics que volem tirar endavant aquest projecte totalment innecessari (la planta existent a Oris pot i vol absorbir les deixalles de la Garrotxa sencera). Entenem que a l’actual situació de crisi econòmica i social que estem vivint, no ens podem permetre llençar milions d’euros. Per tot lo exposat, signo i demano que no es faci la planta de triatge, ni a Sant Jaume de Llierca ni en lloc de la Garrotxa. Abril de 2016.
En aquella fulles es parlava dels interessos econòmics que estan al darrera del consell comarcal, però sense concretar-lo.
Be el interessos econòmics tenen com ha principal impulsor la empresa ROJAU s. l. que es qui compra el terrenys rústics, que desprès Espona com a president del consell o com alcalde de Sant Juan les Fonts  recali-fica i quan fan les obres ROJAU reparteixen les obres entre las empreses del grup.
Perquè explico això, doncs bé, ROJAU es qui va comprar els terrenys de Can Coma on es vol fer la Planta al costat del riu Fluvià.
Cal recalcar que el anterior consistori de Esquerra a Sant Jaume estava disposat a acceptar la planta sempre que es fes al polígon industrial i no a Can Coma, i que lo que cridava mes la atenció es la obsessió personal del Espona que sols volia que es fes a Can Coma.
Nosaltres deduíem que era per el motiu econòmic, dons havien comprat el terreny per 40,000 euros i en el projecta de la planta li donaven un valor de 408,000 euros (deu vegades mes).
Però en aquesta argumentació i havia una cosa que no quadrava, dons segons va declarar Pujol Ferrusola al parlament, el negoci de les plantes de triatge estava en la construcció de la planta (ell per cada una cobrava 7 milions de euros). davant de milions perquè estava encallat per 368,000 euros?.
Que tenia Can Coma edemes de estar al costat del riu?, dons que estava al costat del pont al Fluvià que han arreglat en pressupost del consell comarcal.
Deducció lògica. Que i ha passant el pont?.
Tant el anterior alcalde de Esquerra com el actual de CIU, en digueren que lo que plantegem es impossible, però investigant que trobem:
Dons que entre el pont al Fluvià i Coguleres al costat del torrent de Ca n’Illa i de Capelleta, RAJAU te comprares 43’57 hectàrees de terreny. El futur abocador en mig del bosc.
Perquè os feu una idea de quin bosc es tracte os acompanyem el escrit amb un estudi del territori.
La teixeda de que parla esta a un casi dos kilòmetres mes amunt però es perquè tingueu una idea de quin bosc parlem.
També us mostrem els planells de la finca de ROJAU i els comparem amb els abocadors de Beuda i Oris perquè es pugui veure que te les dimensions de un abocador.
Antoni Tomàs Pineda
President de la “associació de veïns No a la planta de Triatge de Sant Jaume de Llierca”
Documents d’en Sergi Vila:    estudi La teixeda de Lliurella  |  article  teixeda
pla1
abocador de Beuda
pla2
abocador de Oris
pla3
terreny de Capelleta-Morranyà com a possible abocador de Sant Jaume

1 comentari


 1. //

  Vull aclarir que quan parlo del anterior consistori de Esquerra a Sant Jaume faig una simplificació i com a tal es incorrecte.
  El grup de govern en la alcaldia es diuen “Junts per Sant Jaume” i per tenir assessorament jurídic es varen inscriure com a marca blanca a ERC.
  També vull aclarir que els tres planells que estan al final del escrit, el primer correspon al abocador de Beuda, el segon al abocador de Oris i el tercer son els terrenys que va comprar ROJAU en la clara intenció al nostre entendra de destinar al futur abocador a Sant Jaume i a lo qual ens oposem igualment que ens oposem a la planta de triatge.
  El estudi del territori i de la teixeda falta posarlo
  Antni Tomàs

Comments are closed.